A&O fonds Gemeenten wil mooie innovatieve projecten graag delen met de sector én verder brengen. Het idee is simpel: we halen de verhalen op in de gemeenten én verspreiden ze.

A&O on tour!

A&O fonds Gemeenten gaat op tour. We gaan langs verschillende gemeenten om verhalen op te halen tijdens inspirerende rondetafelgesprekken. Vind op deze pagina een terugblik van de ‘A&O on tour’ en de podcast-serie ‘De Rode Draad’ over de rondetafelgesprekken tijdens deze ‘tours’.

Waarom organiseren we A&O on Tour?

A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten bij de ontwikkeling naar de organisatie van de toekomst. Dit doen we onder meer met subsidieregelingen om innovaties te stimuleren, kennis daarover te ontwikkelen en deze verder onder gemeenten te verspreiden. Lees verder op aeno.nl/subsidies.

Voor wie?

A&O on Tour is bedoeld voor medewerkers die zich binnen hun gemeente bezig houden met of geïnteresseerd zijn in innovatie en/of zelforganisatie.

Terugblik A&O on Tour #1

Donderdag 13 juni 2019 bezochten we 3 gemeenten: Dokkum (Noardeast-Fryslân), de BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) en Haarlem. In elke gemeente organiseerden we een inspirerend rondetafelgesprek met publiek over zelfsturing.


Bekijk de terugblik-video:

Op de planning

A&O on Tour #2 vindt plaats op dinsdag 16 juli, we organiseren rondetafelgesprekken in de gemeenten Bergen op Zoom, Eindhoven en Capelle a/d IJssel. Beluister hier de podcasts.
De derde Innovatiedag vindt plaats op donderdag 28 november.

 

Podcast-serie ‘De Rode Draad’

A&O fonds Gemeenten is gestart met een podcast-serie De Rode Draad. Regelmatig publiceren we op deze pagina een nieuwe podcast over succesvolle innovatieve projecten. Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat gaan tijdens een rondetafelgesprek in gesprek met medewerkers die direct betrokken zijn bij het project. Resultaat: inspirerende enthousiaste gesprekken over leerzame processen.

Podcast #1 – Noardeast-Fryslân

Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Tineke Babois, Sjoerdje Janna Venema (trainees) en projectleider Bauke Schat. Luister naar hun inspirerende ervaringen met het project NEXT, een zelforganiserende traineepool met als uitgangspunt de 3 v’s: vrijheid, verjonging en vernieuwing.

 

Een paar reacties van de luisteraars

Op een erg leuke en natuurlijke manier werd een podcast opgenomen. Interessante vragen hebben geleid tot een boeiend en eerlijk gesprek.’

Interessante gesprekken met ingrediënten die ons verder gaan helpen richting zelforganisatie

Mooi interview over hoe je met een andere blik kan kijken naar organisatieontwikkeling.’

Deel je reactie

Wil je ons laten weten wat je van de podcasts vindt? Dat vinden we leuk! Stuur ons een e-mail met jouw reactie.

Podcast #2 – De BUCH

Binnenkort verschijnt hier podcast #2 – De BUCH.
Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Carla Antoons, Tabeia van Megen, Peter Schouten en Rob Hogewoning. Luister naar hun bevlogen verhaal over het experiment met twee zelforganiserende teams P&O.

Podcast #3 – Haarlem

Binnenkort verschijnt hier podcast #3 – Haarlem.
Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Rosa Barth, Arjan van Noort Esther van Dam, Yvonne Kniese en Angelique van Heusden. Een leerzaam gesprek over de pilot ‘Gesprekken bij zelforganisatie’ om flexibiliteit te vergroten.

 

Vragen?
Inhoudelijke vragen over de Innovatiedag kun je stellen aan projectleider Fred Jansen via fred.jansen@aeno.nl.

Aanbevolen voor u