A&O fonds Gemeenten biedt met de website Allesuitjezelf.nl een platform voor alle medewerkers van gemeenten die aan de slag willen of moeten met hun loopbaan. Jij als loopbaanprofessional (of leidinggevende) kan ons platform Allesuitjezelf.nl inzetten.

Weet wat er speelt

Medewerkers worden bewust gemaakt van de ontwikkelingen die van invloed zijn op hun werk en loopbaan, zoals bijvoorbeeld digitalisering. Maar ook door hogere eisen van consumenten en burgers. Alles moet sneller, makkelijker en efficiënter voor iedereen. Zijn jouw medewerkers goed op de hoogte wat er speelt?

Verken kansen samen met je medewerker

Door middel van tools zoals de Arbeidsmarktscan en de TalentSpiegel krijgen medewerkers inzicht in hun eigen situatie en mogelijkheden. Vervolgens kunnen ze zelf aan de slag met e-learnings en e-books en informatie over (e-)coaching, netwerken en solliciteren. Deze tools op Allesuitjezelf.nl kun jij als loopbaanadviseurs of -coaches goed inzetten bij loopbaantrajecten, bijvoorbeeld als startpunt voor gesprekken of aanzet tot zelfontwikkeling.

Actie

Na een goed gesprek wil jou medewerker zich ontwikkelen. Op Allesuitjezelf.nl staan verhalen van medewerkers, die via video’s of artikelen vertellen over hun ervaringen en loopbaanstappen. Tevens kunnen medewerkers gebruik maken. ook kun jij jou medewerkers wijzen op 25 online leermodules die beschikbaar zijn.

Professioneel gesprek

A&O fonds Gemeenten stimuleert het gesprek tussen jou als loopbaanprofessional met je medeweker. Jij gaat in op de sterke kanten van de medewerker en laat deze nieuwe mogelijkheden ontdekken. Daarom is het belangrijk dat medewerkers de weg naar hun lopbaanadviseur kunnen vinden. Op de website Allesuitjezelf.nl staat een loopbaanadviseurs uit iedere gemeenten.

Sta jij daar nog niet bij?
Neem contact op met Lena.Tiemersma@aeno.nl, projectleider loopbaanontwikkeling.

Je eigen gemeentelijke startpagina?

Al een aantal gemeenten gingen je voor onder andere gemeente Amsterdam, Drechtsteden, Goerree-Overflakkee en Groningen. Deze speciale pagina voor jouw gemeente toont een selectie van Allesuitjezelf.nl om het aantrekkelijker te maken voor jouw medewerkers. Ook kun je op deze manier goed inspelen op de onderwerpen die op dit moment spelen in jouw organisatie bijvoorbeeld talentontwikkeling of verandering in bepaalde functies.

Interesse in een gemeentelijke startpagina? Stuur een mail naar allesuitjezelf@aeno.nl.

Train de Trainer workshop

Wil jij weten hoe je als loopbaanprofessional Allesuitjezelf.nl kunt inzetten? Volg dan een 'Train de trainer'-workshop, zodat jij hierna zelf de workshop kunt geven aan medewerkers die aan de slag willen met hun persoonlijke ontwikkeling via de website Allesuitjezelf.nl.

Train de Trainer is een praktische workshop, waarbij deelnemers hun eigen laptop of device meenemen en samen met de trainer de mogelijkheden van het platform ontdekken.

In de agenda vind je data op locatie maar het is ook mogelijk deze workshop incompany te verzorgen.

Neem hiervoor contact op met Lena.Tiemersma@aeno.nl, projectleider loopbaanontwikkeling.

Bijna 10.000 accounts

Maak jij als loopbaanprofessional al gebruik van Allesuitjezelf.nl voor je medewerkers? Ruim 10.000 gemeentemedewerkers hebben momenteel een account op deze website om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Promotiemateriaal

Speciaal voor Allesuitjezelf.nl zijn er promotiematerialen ontwikkeld om de website bij medewerkers onder de aandacht te brengen.

Allesuitjezelf.nl is, inclusief alle testen, door gemeenten vrij te gebruiken. Zo is het mogelijk een link te leggen vanuit het eigen intranet van de gemeente. Of we kunnen, in overleg, een speciale entreepagina maken.

Een van de instrumenten die A&O fonds Gemeenten biedt voor loopbaanontwikkeling op Allesuitjezelf.nl is de Talentspiegel.

Inzicht met de TalentSpiegel

Wil je dat je medewerkers zich meer bewust zijn over hun loopbaan? De TalentSpiegel helpt bij het nadenken over werk en groei. De scan gaat in op vragen als:

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik?
 • Wat kan ik?
 • Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?
 • Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging?
Foto Ans Berendsen talentspiegel

Herkenning, dat is vaak de reactie die ik van medewerkers ontvang wanneer ik de uitkomsten van de TalentSpiegel toelicht. Door de training die ik heb gevolgd weet ik hoe ik de resultaten kan interpreteren en ben ik in staat om veel uit de scan te halen.

Ans Berendsen, Loopbaanadviseur gemeente Maastricht

Individueel rapport

De TalentSpiegel levert een individueel rapport op dat inzicht geeft in iemands kwaliteiten, loopbaanmotieven en ontwikkelmogelijkheden. Een medewerker kan hier meteen zelf aan de slag.

De scan levert het meeste op als medewerkers over de uitkomsten in gesprek gaan met een loopbaanadviseur die de scan goed kent. De verworven inzichten kunnen ze dan benutten in een ontwikkelgesprek met hun leidinggevende.

Geen extra kosten

De TalentSpiegel is ontwikkeld door psychologisch adviesbureau LTP. A&O fonds heeft als opdrachtgever de licentie afgekocht voor de gemeentelijke sector. De scan is daardoor voor alle gemeenteambtenaren zonder aanvullende kosten beschikbaar.

Ga direct naar de TalentSpiegel

Training TalentSpiegel

Daarnaast biedt A&O fonds Gemeenten een training voor loopbaanadviseurs om hen te leren hoe je medewerkers ondersteunt met het interpreteren van de rapportage.

Bekijk de data in de agenda.

Hoe moet je als gemeentelijke loopbaanadviseur de Arbeidsmarktscan in de praktijk toepassen? En waarom is dit instrument interessant voor alle werkenden? Deze en meer vragen worden beantwoord in het webinar van Maaike Kooter van Intelligence Group.

Wat leer je?

 • Hoe je de uitkomst van de scan kunt interpreteren en terugkoppelen aan medewerkers
 • De context van de achterliggende arbeidsmarktdata
 • Waarom het instrument interessant is voor alle werkenden op ieder moment in een loopbaan

Voor wie is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is voor medewerkers die willen weten wat hun kansen zijn op de arbeidsmarkt; nu en in de toekomst.

De scan bestat uit een eenvoudige vragenlijst die 5 minuten duurt. Na de vragenlijst krijgt de respondent een score te zien. Die vertelt wat de kansen nu en straks op de arbeidsmarkt zijn. Ook krijgt de medewerker een uitgebreid persoonlijk rapport dat direct te downloaden is.

In persoonlijk rapport staat:

 • De huidige kansen op de arbeidsmarkt: hoe hoger de score, hoe gemakkelijker het is om een baan te vinden.
 • Perspectief voor de komende 12 maanden.
 • De belangrijkste mogelijkheden om kansen te vergroten.
 • Waar vacatures te vinden zijn die aansluiten bij huidige kennis en ervaring.

Steeds meer dagelijkse activiteiten vinden online plaats. Wat zijn de gevolgen van de digitalisering voor loopbaanadvies? Kan dit ook online? A&O fonds Gemeenten is via Allesuitjezelf.nl begonnen met een pilot E-coaching.

Voordelen e-coaching

Als we aan loopbaanadvies denken, dan denken we vooral aan één op één contact tussen de loopbaanprofessional en een medewerkers. Niet is zo persoonlijk en geeft een goede manier van interactie. Maar dit kan je als loopbaanprofessional veel tijd kosten (wellicht moet je naar een locatie) en soms is het lastig te plannen en gaat er veel tijd overheen (volle agenda’s).

Bij e-coaching ligt dit anders. We zetten even de voordelen op een rij:

 • Het is tijd- en plaats onafhankelijk (dus geen reistijd of parkeerkosten)
 • Kort traject (in totaal zes weken)
 • Continuïteit van gesprekken (2x per week contact met een medewerker)
 • Hierdoor kleinere stappen waardoor kans van slagen groter is
 • Anoniemer, door anoniemer te communiceren geven sommige medewerkers zich zo meer bloot.
 • Tevens is deze online toepassing de vorm van communicatie waar de huidige generatie mee is opgegroeid. (Uiteraard zal het niet voor iedereen geschikt zijn.)
Lena Tiemersma 1

Een grote meerwaarde vind ik zelf ook dat je alles opschrijft/mailt en terug kunt lezen. We hebben in deze pilot bewust gekozen voor trajecten die uitsluitend via e-mail coaching lopen om te ervaren wat het oplevert.

Lena Tiemersma, E-coach A&O fonds Gemeenten

E-coaching de tool voor ons?

Wil jij als loopbaanprofessional weten of e-coaching een tool is die kunt inzetten? A&O fonds Gemeenten heeft drie gecertificeerde e-coaches die jou hier alles over kunnen vertellen.

Meer weten? Neem contact op met Lena.Tiemersma@aeno.nl, projectleider loopbaanontwikkeling en e-coach.

Jouw medewerkers koppelen aan een e-coach?

Drie gecertificeerde e-coaches met ruime werkervaring bij gemeenten begeleiden in 6 weken loopbaanvragen van medewerkers. Hier zijn geen kosten aan verbonden voor medewerker of werkgever.

Ga hier direct naar de e-coaches op Allesuitjezelf.nl:

Op zoek naar een opvallend hulpmiddel om loopbaanplanning onder de aandacht te brengen? Maak dan gebruik van de unieke A&O fonds Gemeenten Loopbaan Praatpaal.

Praatpaal

Misschien herken je hem nog? De gele praatpalen van de ANWB deden jaren lang dienst als reddingsboei voor mensen met pech langs de snelweg. Nu kunnen gemeenten de praatpaal inzetten als hulpbron voor medewerkers met loopbaanvragen.

Kosteloos bezorgen

Als gemeente kun je de Loopbaan Praatpaal kosteloos laten bezorgen om bijvoorbeeld in te zetten tijdens een evenement of themaweek. De paal is compleet met hoes, telefoon en koffer met vouchers en zelf verder aan te vullen materialen. In overleg kan ook een loopbaanadviseur worden ingezet.

Koffer vol

Met een druk op de knop maakt een medewerker telefonisch contact met een gemeentelijke loopbaan professional. Die komt dan langs met een koffer vol hulpmiddelen zoals vouchers voor loopbaanscans en testen en natuurlijk kan je ook een persoonlijke afspraak maken.

De praatpaal lenen? Neem contact op met Joyce Leeuwerke via allesuitjezelf@aeno.nl

Misschien vind je dit ook interessant