A&O fonds Gemeenten ontwikkelde de website allesuitjezelf.nl, welke speciaal bedoeld is voor alle medewerkers van gemeenten die aan de slag willen of moeten met hun vak en loopbaan. Op Allesuitjezelf.nl vind je alle instrumenten die A&O fonds Gemeenten heeft ontwikkeld voor medewerkers rondom loopbaanontwikkeling.

De site bevat meer dan 25 online cursussen: van effectief communiceren tot Microsoft Office 365. Daarnaast staan er vele inspirerende video’s en verhalen van collega’s die gebruik hebben gemaakt van de tests, tools en informatie op de site.

Professioneel gesprek

Met loopbaanadviseurs of e-coaches kan er direct via de site een afspraak worden gemaakt. De adviseurs zullen ingaan op de sterke kanten van de medewerker en laat nieuwe mogelijkheden ontdekken. Met een tijdelijk steuntje in de rug komen medewerkers verder in hun werk en persoonlijke ontwikkeling. Met een coach wordt een plan op maat gemaakt voordat er stappen moeten worden gezet.

Tests

Ook kunnen er tests worden gedaan zoals de Talentspiegel en de Arbeidsmarktscan. Je weet dan precies waar de werknemer staat in zijn of haar loopbaan.

Een van de instrumenten die A&O fonds Gemeenten biedt voor loopbaanontwikkeling op allesuitjezelf.nl is de Talentspiegel.

Inzicht met de talentspiegel

Wil je dat je medewerkers zich meer bewust zijn over hun loopbaan? De TalentSpiegel helpt bij het nadenken over werk en groei. De scan gaat in op vragen als:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Hoe kan ik mij verder ontwikkelen?
  • Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging?

Individueel rapport

De TalentSpiegel levert een individueel rapport op dat inzicht geeft in iemands kwaliteiten, loopbaanmotieven en ontwikkelmogelijkheden. Een medewerker kan hier meteen zelf aan de slag.

De scan levert het meeste op als medewerkers over de uitkomsten in gesprek gaan met een loopbaanadviseur die de scan goed kent. De verworven inzichten kunnen ze dan benutten in een ontwikkelgesprek met hun leidinggevende.

Geen extra kosten

De TalentSpiegel is ontwikkeld door psychologisch adviesbureau LTP. A&O fonds heeft als opdrachtgever de licentie afgekocht voor de gemeentelijke sector. De scan is daardoor voor alle gemeenteambtenaren zonder aanvullende kosten beschikbaar.

Daarnaast biedt A&O fonds Gemeenten een training voor loopbaanadviseurs om hen te leren hoe je medewerkers ondersteunt met het interpreteren van de rapportage.

Promotiemateriaal

Speciaal voor Allesuitjezelf zijn er promotiematerialen ontwikkeld om de website bij medewerkers onder de aandacht te brengen.

Allesuitjezelf.nl is, inclusief alle testen, door gemeenten vrij te gebruiken. Zo is het mogelijk een link te leggen vanuit het eigen intranet van de gemeente. Of we kunnen, in overleg, een speciale entreepagina maken.

Misschien vind je dit ook interessant