Met de Vacaturemonitor informeren we gemeenten elk kwartaal met actuele informatie over de arbeidsmarkt. We geven inzicht en kijken waar mogelijk vooruit. Download hieronder direct de Vacaturemonitor in pdf of lees de inzichten per jaar in de tabs hierboven.

Alle Vacaturemonitors in pdf

Een overzicht van alle Vacaturemonitors kun je hieronder downloaden.

Wij zijn heel benieuwd of jullie de Vacaturemonitor een handig middel vinden. Heb je tips voor ons? Stuur een e-mail naar ingeborg.snel@aeno.nl.

Derde kwartaal 2021

In het derde kwartaal van 2021 lag het aantal door gemeenten geplaatste vacatures met 8.230 lager dan in het voorgaande kwartaal, maar nog steeds hoger dan voor corona. Het derde kwartaal is altijd een zwakker kwartaal vanwege de zomervakantie. Het is niet uit te sluiten dat het aantal vacatures de komende kwartalen weer verder groeit.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor derde kwartaal 2021 ga naar het nieuwsbericht of download de hele monitor in pdf hier.

Tweede kwartaal 2021

In het tweede kwartaal van 2021 lag het aantal door gemeenten geplaatste vacatures met 8.757 vacatures 40% hoger dan in het eerste kwartaal van 2021 en zelfs 173% hoger dan in het tweede kwartaal van 2020. De sterke groei uit het vorige kwartaal zet daarmee door, er is zelfs een versnelling in de groei te zien.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor tweede kwartaal 2021 ga naar het nieuwsbericht. Of download de hele monitor in pdf.

Eerste kwartaal 2021

De gevolgen van coronacrisis lijken voor de economie en arbeidsmarkt vooralsnog mee te vallen. De gemeentelijke arbeidsmarkt lijkt zich na een dip van het aantal openstaande vacatures in het tweede kwartaal van 2020 niet zo veel aan te trekken van de coronacrisis. Het aantal vacatures is met 6.247 in het eerste kwartaal van 2021 hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2020 met als hoogtepunt februari 2020.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor eerste kwartaal 2021 ga naar het nieuwsbericht. Of download de hele monitor in pdf.

Wij zijn heel benieuwd of jullie de Vacaturemonitor een handig middel vinden. Heb je tips voor ons? Stuur een e-mail naar ingeborg.snel@aeno.nl.

Vierde kwartaal 2020

Het vierde kwartaal van 2020 is het derde kwartaal dat zich volledig in de coronacrisis heeft afgespeeld. Een vergelijking van het 4de met het 3de kwartaal van 2020 laat over nagenoeg de gehele linie groei zien. Maar het vertrouwen in de arbeidsmarkt blijf broos. Het lage aanbod aan stageplaatsen is zorgelijk, de krimp is in vergelijking met vorig jaar nog meer toegenomen.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor vierde kwartaal 2020 ga naar het nieuwsbericht. Of download de hele Vacaturemonitor in pdf.

Derde kwartaal 2020

Het derde kwartaal van 2020 laat enig herstel van het aantal vacatures, tussen twee golven van de corona-crisis, zien. Het herstel bedraagt 14%. Ondanks dat herstel ligt het aantal vacatures nog steeds 7% lager dan in het derde kwartaal van 2019.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor derde kwartaal 2020 ga hier onder naar het nieuwsbericht. Of download de hele monitor in pdf.

Tweede kwartaal 2020

Het tweede kwartaal van 2020 speelde zich volledig tijdens de corona-crisis af. Zoals verwacht zien we in de maanden maart en april een flinke daling van het aantal openstaande vacatures in alle beroepsgroepen. Het positieve nieuws is dat deze daling minder is dan verwacht. Het dieptepunt was in april, daarna zien we alweer een voorzichtig herstel in mei en juni.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor tweede kwartaal 2020 ga naar het nieuwsbericht hieronder of download de monitor in pdf.

Eerste kwartaal 2020

Gemeenten plaatsten dit jaar 3% minder vacatures ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. De groei in het aantal vacatures op MBO-niveau steeg juist in het eerste kwartaal van 2020.

Voor een samenvatting van de Vacaturemonitor 1ste kwartaal 2020 ga naar het nieuwsbericht hieronder of download de monitor in pdf.

Wij zijn heel benieuwd of jullie de Vacaturemonitor een handig middel vinden. Heb je tips voor ons? Stuur een e-mail naar ingeborg.snel@aeno.nl.

Misschien vind je dit ook interessant